Vizitka podjetja

RAGOR - Razvojna agencija Zgornje Gorenjske
Spodnji Plavž 24e, 4270 Jesenice

Tel: 04 / 581 34 00
Fax: 04 / 581 34 11
E- pošta:
info@ragor.si 

 

SPOT svetovanje Gorenjska

URADNE URE - VSI TERMINI PO PREDHODNEM DOGOVORU

 Ponedeljek, torek, sreda in petek: 8.00 – 14.00

Sreda, na sedežu SPOT Gorenjska, Zupančičeva 22, 4000 Kranj: 14.00 - 17:00

Četrtek: ni uradnih ur

FB: Razvojna agencija Zgornje Gorenjske
Spletna stra
n: www.ragor.si

Bilten Moj spletni priročnik

S klikom na povezavo se lahko prijavite na brezplačen bilten -Moj spletni priročnik.


Prijava

MEDNARODNI DAN TURISTIČNIH VODNIKOV

21. februar 2019 do NaN.  

Danes so se učenci turističnega krožka iz OŠ Toneta Čufarja Jesenice, OŠ Prežihovega Voranca Jesenice in OŠ Koroška Bela udeležili dogodka "Mednarodni dan turističnih vodnikov", ki se je odvijal na Stari Savi na Jesenicah.

 
Delo turističnega vodnika in naravne ter kulturne znamenitosti Jesenic sta nam predstavila turistična vodnika g. Andraž Sodja in g. Aljoša Žnidar. Z navdušenjem sta nam predstavila svoj poklic in marsikaterega udeleženca dogodka mogoče tudi prepričala, da bo delo v turizmu tudi njihova življenjska pot. Spoznali smo, da turistični vodnik mora biti predvsem iznajdljiv, komunikativen, nasmejan in poln znanja o domačem kraju. Nasmejali smo se tudi anekdotam, ki so se jima pripetile pri vodenju turističnih skupin. Dogodek se je nadaljeval z ogledom kulturnih znamenitosti na Stari Savi pod vodstvom kustosa za zgodovino železarstva dr. Marka Mugrlija. Ponosni smo tudi na zgodovinski in kulturni pomen Ruardove graščine in veseli obnove Gornjesavskega muzeja. 


Zahvaljujemo se ga. Neni Koljanin iz Turističnega informacijskega centra Jesenice in ga. Veri Djurič Drozdek vodji oddelka za gospodarstvo na Občini Jesenice za povabilo in lepo preživet sončen dan poln znanja in možnosti za uspešen razvoj turizma na Jesenicah.


Projekt Turizmu pomaga lastna glava izvaja Razvojna agencija Zgornje Gorenjske, sofinancira pa Občina Jesenice.


Namen projekta je vključiti učence OŠ Koroška Bela, OŠ Prežihovega Voranca Jesenice in OŠ Toneta Čufarja Jesenice v raziskovanje, spoznavanje, ter promocijo turizma v občini Jesenice. Učencem poskušamo vzbuditi zanimanje za turizem kot možno področje njihovega poklicnega ali ljubiteljskega dela ter jih motivirati za pridobivanje znanja o turizmu kot družbenem gibanju in perspektivni gospodarski dejavnosti v občini Jesenice. S privzgojeno ljubeznijo do domačega kraja bodo mladi lahko po svojih močeh ohranjali naravno in kulturno dediščino ter skrbeli za njeno urejenost. 


V šolskem letu 2018/2019 bomo nadaljevali s temo otroški turizem in spoznavali ter se naučili turističnega vodenja v domačem kraju. Izdelali bomo otroški turistični zemljevid z opisi, traso in risbami znamenitosti našega kraja. Naš turistični produkt bo dodatna ponudba mladim turistom, družinam z otroki in šolskim skupinam.

« nazaj na seznam