Vizitka podjetja

RAGOR - Razvojna agencija Zgornje Gorenjske
Spodnji Plavž 24e, 4270 Jesenice

Tel: 04 / 581 34 00
Fax: 04 / 581 34 11
E- pošta:
info@ragor.si 

 

SPOT svetovanje Gorenjska

URADNE URE - VSI TERMINI PO PREDHODNEM DOGOVORU

 Ponedeljek, torek, sreda in petek: 8.00 – 14.00

Sreda, na sedežu SPOT Gorenjska, Zupančičeva 22, 4000 Kranj: 14.00 - 17:00

Četrtek: ni uradnih ur

FB: Razvojna agencija Zgornje Gorenjske
Spletna stra
n: www.ragor.si

Bilten Moj spletni priročnik

S klikom na povezavo se lahko prijavite na brezplačen bilten -Moj spletni priročnik.


Prijava

DELOVNO SREČANJE ŽUPANOV ZGORNJE GORENJSKE S PREDSTAVNIKI MINISTRSTVA ZA GOSPODARSTVO RAZVOJ IN TEHNOLOGIJO, ZGORNJE GORJE

15. januar 2020 do NaN.  

DELOVNO SREČANJE ŽUPANOV ZGORNJE GORENJSKE S PREDSTAVNIKI MINISTRSTVA ZA GOSPODARSTVO RAZVOJ IN TEHNOLOGIJO, ZGORNJE GORJEV torek, 14. januarja 2020 je v Zgornjih Gorjah potekal 11. sestanek koordinacije županov občin Zgornje Gorenjske v mandatu 2018 – 2022.

Tokratnega sestanka, ki je bil usmerjen v izzive in problematiko turistične infrastrukture na Zgornjem Gorenjskem, se je udeležila državna sekretarka z MGRT gospa Eva Štravs Podlogar z direktorjem Direktorata za regionalni razvoj g. Markom Drofenikom.

Župani so seznanili goste s problematiko povezano z investicijami v turistično infrastrukturo, zanima jih celovita informacija kaj se dogaja na področju zakonodaje, ki je medresorska, ter možnosti sofinanciranja infrastrukture v prihajajoči finančni perspektivi.

Državna sekretarka je seznanila župane s prihajajočimi novostmi na področju zakonodaje, ki bo omogočila sofinanciranje v žičniško infrastrukturo. Po novem bo sofinanciranje možno, ker bodo žičnice lahko upravljale javno funkcijo. Zakon je trenutno v fazi medresorskega usklajevanja. Ker se v novi finančni perspektivi v zahodni kohezijski regiji ne pričakuje evropskih sredstev za infrastrukturne projekte bo potrebno sredstva zagotoviti iz državnega, integralnega proračuna, ter pri partnerjih. Potrebno je vzpodbujati podjetnike in občane, da iščejo sredstva kjer bo to mogoče. Pripravljajo se razpisi na področjih regionalnega razvoja, podjetništva in turizma. Sredstva za večje investicije bo zagotovila SIB banka. Postavljeni cilji so ambiciozni, s strategijo doseganja višje dodane vrednosti. Poudarila je tudi velik pomen železnice.

G. Marko Drofenik je župane seznanil z razpisnimi kriteriji, ter aktualnimi in novimi razpisi, ki gredo v smer vzpodbujanja energetskih sanacij planinskih koč in obmejnih turističnih objektov, tudi restavracij.

Župan so opozorili na probleme, ki se nanašajo na resor okolja, kot je varovanje okolja, vodnih virov, upravljanje z Vintgarjem, TNP. Velik problem predstavlja zastarela in preobremenjena osnovna infrastruktura, pomankanje kolesarskih stez, ter pomankanje parkirišč, ki so tudi del turistične infrastrukture.

Državna sekretarka je vzpodbudila župane k skupnemu nastopu, ter ponudila pomoč in sodelovanje.

 

V nadaljevanju so župani iskali rešitve za:

  • Interreg sodelovanje,
  • financiranje Gorenjske paliativne mreže,
  • delovanje zavetišča za male živali,
  • ter zmanjševanje smradu gnojevke.

 

Gostitelj srečanja g. Peter Torkar se je v imenu županov Zgornje Gorenjske zahvalil gostom za sodelovanje na sestanku, ter pripravljenost za pomoč pri iskanju rešitev.

 

Na sestanku so sodelovali:

- gospa  Eva Štravs Podlogar, državna sekretarka na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo

- g. Marko Drofenik, direktor Direktorata za regionalni razvoj, MGRT

- župani občin Zgornje Gorenjske: g. Ciril Globočnik, g. Blaž Račič, g. Jože Sodja, g. Leopold Pogačar, g. Peter Torkar, g. Janez Fajfar, g. Janez Hrovat

- g. Rober Klinar, direktor občinske uprave Bled

- dr. Hannes Slamaning, Koroška deželna vlada

- mag. Mateja Lopuh dr. med. in g. Anže Habjan, Gorenjska paliativna mreža

- g. Jože Veternik, direktor OZG

- mag. Romana Rakovec, direktorica Gorenjskih lekarn

- g. Matjaž Juteršek, direktor MEKO d.o.o in gospa Špela Žnidaršič

- g. Branko Pirc, PERUN

- g. Mark Toplak

 

Naslednja koordinacija bo usmerjena v problematiko delovanja osnovnih šol s prilagojenim programom in razvojnim planom Slovenskih železnic.

 

 

Za koordinacijo županov zapisal:

Mark Toplak, RAGOR

« nazaj na seznam