Vizitka podjetja

RAGOR - Razvojna agencija Zgornje Gorenjske
Spodnji Plavž 24e, 4270 Jesenice

Tel: 04 / 581 34 00
Fax: 04 / 581 34 11
E- pošta:
info@ragor.si 

 

SPOT svetovanje Gorenjska

URADNE URE - VSI TERMINI PO PREDHODNEM DOGOVORU

 Ponedeljek, torek, sreda in petek: 8.00 – 14.00

Sreda, na sedežu SPOT Gorenjska, Zupančičeva 22, 4000 Kranj: 14.00 - 17:00

Četrtek: ni uradnih ur

FB: Razvojna agencija Zgornje Gorenjske
Spletna stra
n: www.ragor.si

Bilten Moj spletni priročnik

S klikom na povezavo se lahko prijavite na brezplačen bilten -Moj spletni priročnik.


Prijava

FORUM EVROPA ZA DRŽAVLJANE, SARAJEVO (BIH) 2014

2. junij 2014 do NaN.  

Eldina Čosatović, vodja projektov na Razvojni agenciji Zgornje Gorenjske se je na povabilo Ministrstva za pravosodje  (BIH) v okviru Direkcije za evropske integracije iz Sarajeva udeležila regionalnega foruma Evropa za državljane, ki je potekal v Sarajevu od 2. do 3. junija 2014.

Namen foruma je bil omogočiti oblikovanje novih partnerstev in razvoj konkretnih projektnih idej v programu Evropa za državljane 2014-2020. Foruma se je udeležilo 50 predstavnikov organizacij civilne družbe, občin, mest in nacionalnih kontaktnih točk programa Evropa za državljane iz Bosne in Hercegovine, Srbije, Črne gore, Hrvaške, Slovenije in Avstrije. Iz Slovenije so se foruma udeležile predstavnice SOS, CVNOS, RAGOR in društva GEOSS.

Oblikovali so več kot 19 potencialnih partnerskih projektnih idej – bodoče predloge projektov za podporo programa Evropa za državljane. Forum je potekal po metodi »Open Space Technology«, ki omogoča skupinske razprave o skupnih temah in identifikacijo konkretnih načrtov za sodelovanje v relativno kratkem času.

Forum so vodili Marina Buza Vidas, Martin Stažnik in Miljenko Plazonić Bogdan, medtem ko so imeli predstavniki nacionalnih kontaktnih točk svetovalno vlogo in so zagotavljali podporo potencialnim prijaviteljem pri oblikovanju svoje projektne ideje. Potencialni nosilci projektov so na kratko predstavili svoje projektne ideje in posledično oblikovali skupine zainteresiranih, kjer so poskušali pripraviti podrobno idejo in jo prevesti v konkretni in konkurenčni predlog. Ob koncu drugega dne so nosilci projektne ideje predstavili in večina udeležencev se je tako na projektne ideje, kot na sam forum, vključno z organizacijo in načinom dela odzvala zelo pozitivno.

RAGOR je tako z udeležbo na forumu pridobil veliko novih priložnosti za potencialna partnerstva in zasnoval kar nekaj projektnih idej, ki se bodo ob prijavi na razpis in posledičnem sprejetju s strani Evropske komisije izvajale tudi na območju Zgornje Gorenjske.

Prva priložnost za prijavo bo 1. septembra, ko se zaključi rok za oddajo projektov za pobratenja mest, mreže mest in projekte civilne družbe.

 


Razvojna agencija Zgornje Gorenjske

« nazaj na seznam
Open Space Tehnology, SarajevoOpen Space Tehnology, SarajevoOpen Space Tehnology, SarajevoOpen Space Tehnology, SarajevoOpen Space Tehnology, SarajevoRAGOR s potencialnimi projektnimi partnerji, Eldina Čosatović, mag. posl.ved