Vizitka podjetja

RAGOR - Razvojna agencija Zgornje Gorenjske
Spodnji Plavž 24e, 4270 Jesenice

Tel: 04 / 581 34 00
Fax: 04 / 581 34 11
E- pošta:
info@ragor.si 

 

SPOT svetovanje Gorenjska

URADNE URE - VSI TERMINI PO PREDHODNEM DOGOVORU

 Ponedeljek, torek, sreda in petek: 8.00 – 14.00

Sreda, na sedežu SPOT Gorenjska, Zupančičeva 22, 4000 Kranj: 14.00 - 17:00

Četrtek: ni uradnih ur

FB: Razvojna agencija Zgornje Gorenjske
Spletna stra
n: www.ragor.si

Bilten Moj spletni priročnik

S klikom na povezavo se lahko prijavite na brezplačen bilten -Moj spletni priročnik.


Prijava

Osrednji dogodek - Multiplikacija

 

Projekt CSR in CLASS s tematiko družbeno odgovornega podjetništva, ki na Razvojni agenciji Zgornje Gorenjske poteka v okviru EU programa Erasmus+, je v zaključni, a za slovenske partnerje zelo pomembni fazi.

V naslednjem tednu bodo naši gostje avstrijski dijaki in projektni partnerji iz Avstrije in iz Italije. Kot pomembno aktivnost izpostavljamo obiske pri različnih podjetjih in podjetnikih, ki bodo gostom odprli svoja vrata, jim predstavili svoje dejavnosti in s tem pokazali v kakšnih smereh v Sloveniji razvijamo družbeno odgovorno podjetništvo in trajnostni razvoj. Med temi navajamo predvsem podjetje Plastkom d.o.o., ki je bilo tudi partner v projektu, The Garden Village Bled, Športni center Španov vrh d.o.o., Čebelarstvo Ambrožič in Soline pridelava soli d.o.o.

Osrednji dogodek v tem tednu bo okrogla miza oz. razprava na temo družbene odgovornosti v podjetništvu s prisotnimi partnerji iz tujine in povabljenimi gosti iz različnih javnih in zasebnih sfer (politiki, šolniki, javni uslužbenci, podjetniki, predstavniki večjih podjetij v regiji, novinarji …). Razprava bo potekala kot t.i. Multiplikacija, v torek 14.5. 2019 ob 11. uri v prostorih partnerske šole v projektu - EGSŠ Radovljica.

Vabljeni!

Druga izmenjava dijakov in izobraževanje partnerjev je pred vrati

 

V tednu od 15. do 19. aprila 2019 bodo slovenski dijaki iz EGSŠ Radovljica v okviru projekta CSR in CLASS potovali k vrstnikom v Italijo. Tam bodo prisotni tudi vsi projektni partnerji iz Italije, Avstrije in Slovenije.

Kot so februarja italijanski dijaki gostovali pri Avstrijcih, tako bodo zdaj Italijani gostili Slovence. Ogledali si bodo Benetke, obiskali znamenite obrtnike in druge lokacije. Skupaj s partnerji bodo gostje tudi na šoli, Inštitutu Marco Fanno, ki je sodeloval v projektu CSR in CLASS. Vsi bodo sodelovali v delavnicah na temo družbeno odgovornega podjetništva in si tako odprli pot do novih dimenzij,v smislu kam vse sega ta tematika.

Obiskali bodo tudi vinarno Perlage, ki je italijanskom dijakom predočila svoje družbeno odgovorne izzive in naloge za prihodnost, na podlagi teh pa so dijaki naredili svoje video izdelke z inovativnimi rešitvami za organsko pridelavo vina. Te videe in ideje bodo dijaki pokazali in predstavili, enako bodo svoje izdelke in rešitve predstavili slovenski dijaki. Ti so v sodelovanju s podjetjem Plastkom iskali možnosti za izboljšanje procesa recikliranja odpadnih nagrobnih sveč ter za lažje pridobivanje in ohranjanje zaposlenih delavcev in delavk.

Na gostovanju gre predvsem za izmenjavo izkušenj, pridobivanje novih znanj in seveda tudi prijateljstev. Dijaki bodo imeli možnost za vse našteto, ob tem pa bodo spoznavali še italijanske navade, kulturo, podjetja in delo v njih, arhitekturo, ter seveda - brez nje ne gre - kulinariko.

Srečanje partnerjev v Mürzzuschlagu (Avstrija)

 

Od srede 13.2. do petka 15.2. je v Mürzzuschlagu potekalo srečanje vseh projektnih partnerjev, ki sodelujemo v Erasmus+ projektu CSRinCLASS (kako družbeno odgovornost podjetij razumejo dijaki srednjih šol). Od ponedeljka 11.2. pa do petka 15.2. pa so Avstrijci gostili tudi dijake iz italijanskega Conegliana, iz Inštituta Marco Fanno.

V sklopu dogajanj so se v prostorih šole HAK Mürzzuschlag odvijale delavnice na temo CSR, torej o družbeni odgovornosti podjetij. Dijaki so bili razdeljeni v manjše mešane skupine v okviru katerih so z različnimi pristopi iskali rešitve za bolj družbeno odgovorno ravnanje podjetij.

Nekateri so imeli namišljena podjetja, ki so med seboj sodelovala, trgovala, pošteno plačala tako iskane materiale kot tudi dobre kadre … Pri tem so skušali ugotoviti kako v poslovanju poteka odločanje in kako pri tem odločanju vključiti odgovornost do družbe.

Zanimiva je bila tudi delavnica izdelovanja stolov za različne uporabnike. Vsaka skupina je dobila list z lastnostmi uporabnika, za katerega so morali (iz plastelina, kock, slamic, kartona ipd) izdelati prav zanj prilagojen stol. Tako so delali stole za starega dedka, ki hodi s palico, za dojenčka, za maratonko, za astronavta … Bilo je poučno videti kako se hitrost proizvodnje v trenutku upočasni, kadar je treba biti pozoren na vsakega posameznega uporabnika in proizvod prilagoditi njemu.

Tako avstrijski kot italijanski dijaki so na srečanju pokazali svoje video predstavitve, ki so jih ustvarili glede na temo projekta CSRinCLASS in za podjetje, s katerim so se dogovorili za sodelovanje. Avstrijci so iskali možnosti za nove vire obnovljive energije za podjetje Stadtwerke Mürzzuschlag, Italijani pa so spodbujali pridelavo in uporabo organskega vina Vinarne Perlage.

Naslednje srečanje bo aprila v Italiji, v Benetkah, kamor bodo za nagrado potovali slovenski dijaki, iz EGSŠ Radovljica. Tam bodo predstavili svoje družbeno odgovorne videe, v katerih iščejo rešitve za uspešnejše delo jeseniškega podjetja Plastkom, kjer reciklirajo že uporabljene sveče.

Prva mobilnost / skupno srečanje partnerjev: Mürzzuschlag (Avstrija), 11 -15 Februar 2019

 

Na prvem skupnem srečanju (mobilnosti) udeležencev projekta CSR in CLASS bo sodelovalo 40 dijakov in 4 učitelji Inštituta Marco Fanno iz Conegliana (Italija) ter 7 drugih partnerjev projekta iz Avstrije, Italije in Slovenije.

Potovanje v Avstrijo so si kot nagrado prislužili dijaki dveh razredov, ki so dosegli prvi dve mesti v tekmovanju znotraj projekta CSRinCLASS, s tematiko “Družbena odgovornost v proizvodnji organskega vina”. Mobilnost oziroma srečanje se bo odvijalo v Avstriji, Mürzzuschlagu, od 11. do 15.februarja 2019.

 

Med 5-dnevnim obiskom bodo dijaki iz državnega inštituta Marco Fanno (http://www.iissfanno.gov.it/) imeli možnost druženja in izmenjave mnenj o rezultatih tekmovanja z dijaki iz akademije HAK Mürzzuschlag (http://www.hak-muerz.at/). V načrtu je tudi enodnevni obisk Dunaja ter obisk lokalnega podjetja Stadtwerke Mürzzuschlag, ki je v projektu sodelovalo kot avstrijski partner

Vsi partnerji projekta, dijaki in učitelji bodo v dopoldnevu 14.februarja sodelovali na multiplikacijskem dogodku, ki ga organizira gostitelj HAK Mürzzuschlag. Popoldanski čas istega dne bo namenjen transnacionalnemu projektnemu sestanku.

 

V sklopu projekta CSRinCLASS se načrtuje še dve mobilnosti oz skupni srečanji. Od 15. do 19.aprila bodo partnerji z nekaterimi dijaki in učitelji iz Slovenije (EGSŠ Radovljica: https://www.egss.si/) obiskali Benetke v Italiji, od 13. do 17.maja pa bodo partnerji z nekaterimi dijaki in učitelji iz Avstrije (HAK Mürzzuschlag) obiskali slovenske vrstnike v Radovljici.

Poročilo o uveljavljenosti družbene odgovornosti


V sklopu projekta CSR in CLASS smo partnerji pripravili, vsak v svojem okolju, pregled uveljavljenosti pojma družbene odgovornosti tako v podjetjih kot v srednjih šolah.
V sklepnem poročilu je izvedena primerjalna analiza o stanju v državah partneric (Italija, Slovenij in Avstrija).


Poročilo lahko najdete na:

https://docs.wixstatic.com/ugd/889d92_e37b06b710cc48898a3906754260cee1.pdf

E- tečaj v sklopu projekta »CSR in CLASS


V sklopu projekta »CSR in CLASS« je objavljen osnovni e-tečaj na temo korporativne družbene odgovornosti.

 

Namen tečaja je predstaviti osnovni koncept, način, kako doseči družbeno odgovorno ravnanje v podjetjih, ter predstaviti prednosti vključitve družbene odgovornosti v strategijo podjetja tako za podjetja kot za skupnost.

 

Tečaj, namenjen v izobraževalnim ustanovam, podjetjem ter javnim institucijam in je prosto dostopen. Za registracijo  kontaktirajte Gospodarsko zbornico Treviso-Belluno, tel. + 39 0422 595288 ali na e-mail sportellocsr@tb.camcom.it, lahko pa se obrnete tudi na stevo.scavnicar@ragor.si.

 

Več o tečaju najdete tudi na https://csrinclass.wixsite.com/csrinclass/news