Vizitka podjetja

RAGOR - Razvojna agencija Zgornje Gorenjske
Spodnji Plavž 24e, 4270 Jesenice

Tel: 04 / 581 34 00
Fax: 04 / 581 34 11
E- pošta:
info@ragor.si 

 

SPOT svetovanje Gorenjska

Uradne ure: ponedeljek-petek, od 9:00-15:00 ure, po predhodnem dogovoru

 

FB: Razvojna agencija Zgornje Gorenjske
Spletna stra
n: www.ragor.si

Bilten Moj spletni priročnik

S klikom na povezavo se lahko prijavite na brezplačen bilten -Moj spletni priročnik.


Prijava

DRUŽBENA ODGOVORNOST PODJETIJ V RAZREDU: JAVNI IN PRIVATNI SEKTOR PRINAŠATA DRUŽBENO ODGOVORNOST PODJETIJ V ŠOLE

22. marec 2018 do NaN.  

Evropski projekt najboljših praks družbene odgovornosti podjetij: na  Gorenjskem sta vključeni Razvojna agencija Zgornje Gorenjske ter Ekonomska gimnazija in srednja šola Radovljica

 

Družbena odgovornost podjetij prihaja v razrede z  mednarodnim projektom "CSR In Class" (Družbena odgovornost podjetij v razredu), katerega vodilni partner je Beneška gospodarska zbornica, slovenska partnerja pa sta Razvojna agencija Zgornje Gorenjske in Ekonomska gimnazija in srednja šola Radovljica. Projekt, ki je z 280 tisoč evri financiran v sklopu programa Erasmus+, bo v srednje šole uvedel teme družbene odgovornosti podjetij z inovativnimi učnimi metodami.

 

Projekt “CSR In Class”, ki bo trajal 24 mesecev, vključuje izvedbo primerjalne študije o uveljavljenosti družbene odgovornosti podjetij v šolah in gospodarskih družbah, tekmovanje dijakov v snovanju rešitve aktualnih izzivov s tega področja ter izmenjavo obiskov dijakov vključenih šol. Vzpostavljeno bo mednarodno partnerstvo, ki bo v vsaki državi vključilo šolo, na kateri bodo potekala usposabljanja, podjetje, ki bo oblikovalo izziv oziroma nalogo s področja družbene odgovornosti, ter institucijo javnega sektorja kot koordinatorja. Po predhodni analizi, ki bo pokazala, v kolikšni meri dijaki poznajo pojem družbena odgovornost podjetij in kako je ta uveljavljena med podjetji, bo zasnovan e-tečaj za profesorje; ti bodo pridobljeno znanje nato posredovali dijakom, ki se bodo udeležili natečaja za najboljšo rešitev določenega vidika družbene odgovornosti podjetij. Naloga bo enaka v vseh državah partnericah, kar bo olajšalo izmenjavo dobrih praks v zaključku projekta. V natečaj bo neposredno vključeno podjetje, ki bo dijakom predstavilo praktičen primer oziroma nalogo in ki bo tudi presojalo rešitve, ki jih bodo predlagali dijaki.

 

Decembra je bilo na Beneški gospodarski zbornici uvodno srečanje projektnih partnerjev: sedem partnerjev – šole ter javne in zasebne inštitucije iz Italije, Avstrije in Slovenije.

 

Slovenska partnerja sta Razvojna agencija Zgornje Gorenjske in Ekonomska gimnazija in srednja šola Radovljica, ki bosta sodelovali s podjetjem Plastikom, ki bo v projektu poskrbelo za primerno vsebino natečaja.

 

 

Za več informacij:

Razvojna agencija Zgornje Gorenjske

info@ragor.si

« nazaj na seznam