Vizitka podjetja

RAGOR - Razvojna agencija Zgornje Gorenjske
Spodnji Plavž 24e, 4270 Jesenice

Tel: 04 / 581 34 00
Fax: 04 / 581 34 11
E- pošta:
info@ragor.si 

 

SPOT svetovanje Gorenjska

Uradne ure: ponedeljek-petek, od 9:00-15:00 ure, po predhodnem dogovoru

 

FB: Razvojna agencija Zgornje Gorenjske
Spletna stra
n: www.ragor.si

Bilten Moj spletni priročnik

S klikom na povezavo se lahko prijavite na brezplačen bilten -Moj spletni priročnik.


Prijava

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

23. maj 2018 do NaN.  

V torek, dne 22.5.2018 je Razvojna agencija Zgornje Gorenjske v sklopu projekta »SPOT svetovanje Gorenjska« organizirala brezplačno delavnico na temo »VARSTVO OSEBNIH PODATKOV«.

Konec maja 2018 mora biti naše poslovanje usklajeno s Splošno uredbo o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov (GDPR). Obveznosti iz Uredbe niso razdeljene glede na velikost podjetja, kar pomeni, da bodo tudi manjša in srednja podjetja morala prilagoditi svoje poslovanje.

Splošna uredba o varstvu podatkov velja za vsako podjetje, k obdeluje osebne podatke z avtomatiziranimi sredstvi ali ročno (pod pogojem, da so podatki razvrščeni v skladu z merili). Predpise morate upoštevati tudi, če vaše podjetje zgolj obdeluje podatke v imenu drugih podjetij. Z uredbo se urejajo vaši postopki, pa naj vaše podjetje obdeluje ali shranjuje osebne podatke s pomočjo kompleksnega sistema IT ali v obliki evidenc v papirni obliki.

Ne glede na to ali bodo pri ureditvi področja poiskali zunanjo pomoč ali ga bodo urejali sami je potrebno, da uredbo, vsaj v tistih najpomembnejših delih, poznajo, saj bodo kot upravljavec osebnih podatkov odgovorni za skladnost z uredbo.

Uredba bo vplivala na vsa podjetja, osebni podatki pa se bodo lahko uporabljali izključno samo za namen, zaradi katerega so bili dani. Uredba GDPR precej zaostruje tudi kazni, ki jih lahko nadzorni organi – pri nas bo to Informacijski pooblaščenec – naložijo podjetjem v primeru kršitev. Te lahko v skrajnih primerih sežejo vse do 20 milijonov evrov ali 4 odstotkov skupnega letnega prometa kršitelja. Več o uredbi si preberete tudi na spletni strani Informacijskega pooblaščenca https://www.ip-rs.si/obrazci/varstvo-osebnih-podatkov/

 

Članek pripravila:

Hermina Biščević, dipl.upr.org.

Spot svetovanje Gorenjska

« nazaj na seznam